Nepotul profesoarei de sport din Brasov, acuzat ca a omorat-o pe femeie si apoi a dus cadavrul pe DN 7 - Transfagarasan, unde l-a abandonat, a fost arestat preventiv joi seara, informeaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundariu, pe numele barbatului de 33 de ani, care este nepotul profesoarei din Brasov, gasite decedate in 9 mai, pe Transfagarasan, a fost emis, joi seara, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile incepand cu data de 19 mai pentru omor.

"Barbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecatorii Tribunalului Sibiu. Acesta are drept de contestatie in 48 de ore", a declarat pentru Mediafax Cornelia Prundariu, purtatorul de cuvant al Tribunalului Sibiu.

Potrivit sursei citate, barbatul care este acuzat de uciderea matusii sale, profesoara de sport la un liceu din Brasov, a facut deja contestatie la masura arestului preventiv.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, Ion Vestemean, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca in bagajul nepotului femeii ucise s-a gasit o pereche de pantofi sport ale caror amprente la sol sunt identice urmele gasite pe pantalonii victimei.

Vestemean a mai spus ca in timpul audierilor, barbatul nu si-a recunoscut fapta, spunand ca in momentul omorului el era in drum spre Italia.

"A fost audiat, nu si-a recunoscut fapta, a motivat ca a fost nevoit sa plece in Italia pe data de 7 mai, cu probleme de serviciu. Sunt, insa, indicii temeinice privind savarsirea faptei de catre acesta. Avem imagini cu autoturismul in miscare, nu-l avem in zona Cartisoara, dar s-a procedat la localizarea apelurilor telefonice, iar acestea au fost efectuate din zona Cartisoara, aproape de locul in care a fost gasit cadavrul victimei", a declarat Ioan Vestemean, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Potrivit prim-procurorului ajunct al Parchetului, nepotul femeii ar fi transportat cadavrul femeii cu masina pe Transfagarasan, apoi, cu acelasi autoturism a plecat in Italia, iar ulterior nu s-a mai intors cu acea masina in tara, ci cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Otopeni in timpul noptii de miercuri spre joi.

"El trebuia sa se intoarca de acum o saptamana, tot cu masina, dar avem suspiciuni ca a evitat sa se intoarca cu autoturismul tocmai pentru ca existau informatii ca este vizat de ancheta", a mai declarat prim-procurorul adjunct.

Cadavrul profesoarei de sport a fost gasit in data de 9 mai, "asezat pe sol, mascat de vegetatia existenta".

Potrivit procurorilor, din fisa de constatari preliminare a Serviciului Judetean de Medicina Legala s-a concluzionat ca moartea profesoarei din Brasov a fost violenta si a fost cauzata de asfixia mecanice prin strangulare, fiind evidentiate leziuni traumatice la nivelul fetei si membrelor superioare care s-au putut produce prin compresie cu mana si care au avut un rol determinant in producerea decesului.

Totodata, mai spun procurorii, exista la dosar si declaratiile martorilor audiati, din care reiese faptul ca intre victima B.V. si nepotul sau B.M.E. exista o stare conflictuala mai veche, acesta din urma adresand amenintari repetate cu suprimarea vietii victimei.