DNA Constanta a propuns joi instantei ca Nicusor Constantinescu safie arestat preventiv pentru ca nu si-a respectat obligatiile impuse de controlul judiciar, acesta lipsind la toate termenele de judecata "cu rea credinta" si internandu-se la Sanatoriul Techirghiol unde a refuzat sa fie audiat.

Nicusor Constantinescu (arhiva)Foto: Agerpres

Propunerea DNA in privinta lui Constantinescu, trimis in judecata pentru abuz in serviciu in forma continuata, a fost inaintata Curtii de Apel Constanta deoarece nu a respectat obligatia de a se prezenta la instanta de judecata ori de cate ori era chemat.

Potrivit procurorilor, "de la data de 29 martie 2016 pana in prezent, Constantinescu Nicusor Daniel, cu rea credinta, a lipsit de la toate termenele de judecata, motivand faptul ca este nedeplasabil ca urmare a unei interventii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

Instanta de judecata chiar a incercat sa il audieze pe inculpat in incinta sanatoriului, dar acesta din urma nu a fost de acord. Desi inculpatul pretindea ca nu se putea deplasa, pana in prezent acesta a parasit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-si rezolva diverse 'probleme personale'.

De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a participat la sarbatorirea a 25 de ani de la absolvirea facultatii, implicandu-se foarte activ in organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea si cazarea unor persoane, stabilirea numarului participantilor, angajarea unei formatii care sa asigure fondul muzical, etc.

Mai mult intr-o publicatie locala au fost publicate ulterior fotografii realizate in aula facultatii in care inculpatul apare pozitionat pe unul dintre cele mai de sus randuri ale salii.

Din referatul procurorilor se desprinde concluzia ca, in perioada respectiva, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a fost perfect capabil din punct de vedere fizic sa se deplaseze in afara sanatoriului balnear atunci cand interesele personale i-au dictat-o, insa a refuzat de mai multe ori sa se prezinte in instanta pentru a participa la procedura in cadrul careia chiar el a insistat sa fie audiat, urmarind cu rea credinta tergiversarea cauzei".