Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu au decis retinerea nepotului profesoarei de sport din Brasov, gasita moarta pe DN 7 - Transfagarasan, existand indicii ca acesta ar fi omorat-o pe femeie, cu atat mai mult cu cat acesta ar fi amenintat-o de mai multe ori ca o va ucide.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, exista indicii care duc la banuiala ca omorul a fost savarsit de nepotul victimei, motiv pentru care, prin ordonanta procurorului, s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de nepotul femeii pentru savarsirea infractiunii de omor, transmite Mediafax.

"Raportat la probele administrate, s-a apreciat ca sunt indicii temeinice care duc la banuiala rezonabila ca fapta a fost savarsita de B.M.E., nepotul victimei, motiv pentru care, prin ordonanta procurorului, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de acesta pentru savarsirea infractiunii de omor. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanta procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu din data 19 mai, s-a dispus retinerea suspectului B.M.E. , pe o perioada de 24 de ore, incepand cu data de 19.05.2016", se arata in comunicatul procurorilor.

Potrivit sursei citate, cadavrul femeii a fost gasit in data de 9 mai, "asezat pe sol, mascat de vegetatia existenta".

Potrivit aceleiasi surse, fisa de constatari preliminare a Serviciului Judetean de Medicina Legala a concluzionat ca moartea profesoarei din Brasov a fost violenta si a fost cauzata de asfixia mecanica prin strangulare, fiind evidentiate leziuni traumatice la nivelul fetei si membrelor superioare care s-au putut produce prin compresie cu mana si care au avut un rol determinant in producerea decesului.

Totodata, mai spun procurorii, exista la dosar si declaratiile martorilor audiati, din care reiese faptul ca intre victima B.V. si nepotul sau B.M.E. exista o stare conflictuala mai veche, acesta din urma adresand amenintari repetate cu suprimarea vietii victimei.

Profesoara de sport din Brasov a fost gasita moarta, cu urme de lovituri pe corp, pe Drumul National 7 C - Transfagarasan, la aproximativ 15 metri de sosea.