Judecatorii francezi au amanat miercuri, pentru a patra oara, pronuntarea in cazul extradarii in Romania a lui Gregorian Bivolaru si au stabilit data de 25 mai pentru o hotarare, autoritatile din Suedia transmitand ca il mentin ca azilant politic, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Liderul MISA Gregorian Bivolaru (arhiva)Foto: Agerpres

Miercuri, la Curte de Justitie din Paris s-a luat din nou in discutie cererea de extradare formulata de autoritatile romane in cazul lui Gregorian Bivolaru. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca magistratii francezi au decis sa amane din nou pronuntarea in acest dosar, pentru data de 25 mai. Aceasta este cea de-a patra amanare pe care magistratii o dispun in dosarul lui Bivolaru.

La termenul din 18 mai judecatorii asteptau o serie de documente cu raspunsuri din partea autoritatilor din Suedia, tara in care Bivolaru a trait 12 ani si a primit azil politic. Sursele citate au precizat ca aceste acte au fost trimise iar autoritatile suedeze au informat ca-l mentin ca azilant.

Decizia, in cazul in care va fi data la data de 25 mai, nu este definitiva si va putea fi atacata cu apel.

Pana la o hotarare finala, Gregorian Bivolaru ramane in stare de arest, in custodia autoritatilor franceze. In prezent, Bivolaru este inchis la un penitenciar de maxima siguranta de la marginea Parisului, fiind prins de politie in Franta, pe 26 februarie. Gregorian Bivolaru era cautat de autoritatile romane, dupa ce in 2013 a fost condamnat la inchisoare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. In 2005 a primit azil politic in Suedia.

Gregorian Bivolaru, in varsta de 63 de ani, a fost retinut si plasat in detentie judiciara, in vederea eventualei extradari in Romania. Acesta a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol), printre cei mai cautati infractori, alaturi de persoane precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015.