Un meteorit a luminat marti noapte cerul din New England si estul Canadei. O lumina puternica a traversat cerul la putin timp dupa ora 4:50 GMT, momentul fiind filmat de mai multe persoane si de camere de supraveghere, informeaza Reuters.

Meteorit pe cerul din Portland Foto: Captura YouTube

Societatea Americana de Meteori a primit circa 700 de sesizari din Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey and Pennsylvania and parts of Canada.

Avand in vedere stralucirea meteoritului, obiectul spatial avea, la intrarea in atmosfera, o dimensiune cuprinsa intre cea a unui prajitor de paine si cea a unui frigider, a explicat Geoff Chester, purtatorul de cuvant al Observatorului Naval American din Washington D.C.

In baza datelor initiale, Muzeul de Minerale din Maine crede ca meteoritul s-a prabusit in padurile din nord-vestul statului Maine. Institutia ofera o recompensa de 20.000 de dolari ceor care recupereaza o bucata din meteorit, relateaza CTV News.

Circa 100 de tone de praf si particule de dimensiunea firelor de nisip intra zilnic in atmosfera Pamantului, insa majoritatea acestor remasite spatiale sunt mult prea mici sa fie observate, potrivit Administratiei Nationale Aeronautice si Spatiale americane.

NASA estimeaza va un meteorit de dimensiunea unei masini intra in atmosfera terestra, in medie, o data pe an, producand o minge de foc impresionanta care arde inainte de a ajunge pe pamant.