Politia Capitalei pune in aplicare, miercuri dimineata, 18 mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si pe raza judetului Prahova, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor, in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, potrivit unui comunicat de presa al Politiei Capitalei, citat de Agerpres.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, urmarind sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile si deducerea frauduloasa a taxei pe valoare adaugata, precizeaza sursa citata.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului in acest caz este estimat la aproximativ 1.400.000 de lei, suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor fiind de peste 3.500.000 de lei.

Persoanele vizate urmeaza sa fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Politia Sectorului 4.