Guvernul ar putea discuta, in sedinta de miercuri, un proiect de hotarare privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casa", informeaza un comunicat al Executivului, citat de Agerpres.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat recent ca va propune suplimentarea plafonului de garantii pentru programul "Prima Casa" aferent acestui an cu suma de 500 milioane de lei.

Tot miercuri Executivul ar putea discuta modificarea si completarea unor acte normative privind acordarea de ajutoare de urgenta familiilor victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Pe agenda sedintei saptamanale se afla si Proiectul de OUG este pentru modificarea si completarea Legii 286/2009 privind Codul penal (Cp), precum si a Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala (Cpp).

Potrivit unor surse judiciare, proiectul de OUG ar cuprinde peste 130 de modificari la Codului penal si la Codul de procedura penala, urmare si a multiplelor decizii date de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) dar si a faptului ca unele propuneri de modificari, facute de Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii, ar fi stat aproximativ un an in Parlament.

Plenul CSM, in sedinta din 12 mai, a discutat punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios privind acest proiect de OUG.

"Plenul CSM a avizat favorabil proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, cu observatiile formulate de Directia legislatie, documentare si contencios si cu precizarile formulate de Comisia nr.1 in sedinta din 12 mai", se arata in solutia Consiliului publicata pe site-ul institutiei.

De asemenea, Plenul CSM a apreciat ca, in acest context, este cu atat mai mult necesara emiterea unei Hotarari de Guvern pentru suplimentarea numarului de posturi de judecator si de grefier pana la sfarsitul lunii mai 2016. Aprecierea Consiliului a avut in vedere si avizul conform emis de acest for in sedinta din 14 aprilie cu privire la proiectul de HG pentru modificarea Hotararii Guvernului 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, prin care s-a propus, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din cadrul instantelor judecatoresti cu 346 posturi, din care 102 posturi de personal auxiliar de specialitate si 244 posturi de judecator, conform Memorandumului