Presedintele Klaus Iohannis a semnat marti decretul privind "chemarea in activitate a domnului general de brigada - cu o stea, in rezerva, Olaru Codrut din Ministerul Apararii Nationale".

Codrut OlaruFoto: Agerpres

Codrut Olaru a fost adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si s-a inscris in cursa pentru functia de procuror sef al Romaniei, pe care a pierdut-o insa in fata lui Augustin Lazar.

Printr-o decizie a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii din martie 2015, s-a hotarat "continuarea activitatii domnului procuror CODRUT OLARU la Sectia parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa incetarea mandatului in functia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv 16.05.2016".

Codrut Olaru a fost inaintat in gradul de general de brigada cu o stea, in rezerva, in data de 1 decembrie 2014, printr-un decret semnat de fostul presedinte Traian Basescu si contrasemnat de premierul de atunci, Victor Ponta.