Minerii de la exploatarea de huila Paroseni, din Valea Jiului, au refuzat sa intre marti in subteran la schimbul doi, nemultumiti ca nu si-au primit restul de plata la salariile pe luna aprilie, a declarat, pentru Agerpres, presedintele Sindicatului "Huila", Laszlo Domokos.

Acesta a explicat ca Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), de care apartine si Exploatarea Miniera Paroseni, nu are bani in cont deoarece principalul beneficiar, Complexul Energetic Hunedoara, nu a facut platile pentru carbunele primit.

Liderul sindical a mentionat ca sumele necesare pentru plata salariilor minerilor de la SNIMVJ se ridica la 2,3 milioane lei.

Potrivit acestuia, CEH nu poate plati furnizorii deoarece executarile silite pe conturile societatii au fost suspendate temporar de o hotarare a instantei de judecata de la Tribunalul Hunedoara, pana la rejudecarea starii de insolventa a companiei.

Domokos a precizat insa ca, din informatiile pe care le detine, se cauta o solutie prin care banii necesari minerilor de la SNIMVJ sa ajunga in conturile societatii si apoi pe cardurile celor 1.130 de angajati in seara zilei de marti sau miercuri, cel mai tarziu.

Un alt protest spontan a avut loc marti dimineata si la Mina Lonea, din cadrul CEH.Minerii de acolo s-au aratat nemultumiti de intarzierea salariilor si de lipsa materialelor necesare in subteran.