Unele dintre persoanele publice ce apar pe lista ANAF cu datorii au reactionat, Catalin Predoiu spunand ca a platit la acum 11 zile, iar Elena Basescu sustine ca este o eroare a Fiscului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Inteleg ca ANAF s-a grabit sa ma puna pe o lista de debite la buget, ii rog sa citeasca chitanta pentru incasare de impozite, taxe si contributii seria TS701 nr.20100194378 din 6.05.2016, repet, 6.05.2016 si sa rectifice eroarea", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

"Nu pretind scuze, stiu cu ce aparatura si infrastructura IT functioneaza bietii functionari. Atat, deocamdata", a adaugat candidatul liberal la primaria Capitalei, care figura cu debite de peste 23.000 lei.

Elena Basescu a scris, tot pe FAcebook, ca "datoria invocata de ANAF este o eroare a acestei institutii. In 2014, pe vremea cand eram europarlamentar, aveam domiciliul in Sectorul 2. Acum, am domiciliul in Sectorul 1. Situatia a aparut pentru ca ANAF-ul nu a facut transferul informatiei intre Sectorul 2 si Sectorul 1. Mai mult, cu circa 30 de zile in urma, am fost personal la ANAF Sector 1 si ANAF Sector 2, facand, cu documente, proba achitarii obligatiilor.

"Din pacate, pana la aceasta ora, nu s-a facut operarea datelor. Inchei, spunand ca nu am niciun fel de datorie la stat. N.B. Plata s-a facut prin tert platitor, conform regulilor Parlamentului European", a adaugat fat fostului presedinte, atasand si copia unui ordin de plata in acest sens.

Elena Basescu apare pe lista ANAF cu datorii toatale de aproape 20.000 lei.

Avocatul Poporului VictorCiorbea, care, impreuna cu sotia figureaza cu datorii la ANAF de peste 570.000 lei spune ca familia face "eforturi deosebite"pentru plata lor dar si a celorlalte datorii, ei avand peste un milion de euro de dat la banci.

Tabelul persoanelor fizice care aveau datorii fiscale mai mari de 1.500 lei la data de 31 martie 2016 a fost publicat luni de ANAF.

Lista contine numele a 187.230 de persoane fizice ale caror restante fiscale insumeaza 3,4 miliarde de lei, datorii rezultate din activitati economice independente sau profesii libere.

Listapoate fi consultata aiciin format PDF.