Echipa de control a premierul Dacian Ciolos anunta ca incepand de luni a inceput verificari la doua spitale judetene, din Craiova si Targu Mures, privind felul in care s-au cumparat produse de la Hexi Pharma.

Hexi PharmaFoto: hexi.ro

"Corpul de Control al Primului Ministru desfasoara, incepand de ieri, 16.05.2016, controale inopinate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg.Mures, in continuarea controalelor care au avut loc saptamana trecuta la mai multe spitale din Bucuresti.

Obiectul controlului il constituie modalitatea in care au fost achizitionati de catre aceste doua unitati dezinfectanti produsi de catre Hexi Pharma", informeaza pagina de Facebook a departamentului.

Corpul de control al primului-ministru a facut si vineri controale inopinate la sediul Ministerului Sanatatii si la patru mari spitale din Bucuresti (Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Universitar Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan si Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri Bucuresti).

Corpul de control a preluat de la cele cinci institutii verificate documentele legate de achizitionarea de dezinfectanti.

Vor fi verificate achizitiile de dezinfectanti facute de mai multe spitale reprezentativepentru a vedea modul in care s-au facut achizitiile si cum a ajuns Hexi Pharma sa detina o pozitie atat de importanta pe piata, a declarat vineri seful Corpului de control al premierului Valentin Mircea pentru Digi 24.

"Nu putem sa facem verificari in toate spitalele din Romania. (...) Concentrarea noastra din acest moment este modul in care se faceau achizitiile, dar nu luat pe fiecare spital si fiecare achizitie in parte, ci cum a ajuns Hexi Pharma sa obtina o pozitie atat de importanta pe piata", a explicat Valentin Mircea, in conditiile in care cota de piata a Hexi Pharma se ridica in jurul a 40%

"Stim unde sa mergem, in unitatile care au achizitionat in mod frecvent de la acest producator si vrem sa vedem cum anume au ajuns sa achizitioneze de la acest producator", a explicat acesta.