Judecatorii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa ia in discutie marti cererea companiei Hexi Pharma, suspectata ca a diluat dezinfectantii livrati spitalelor, privind intrarea in insolventa. Luni, judecatoria sectorului 5 a decis ca firma nu are voie sa se dizolve, sa isi instraineze activele, sa produca si sa vanda biocide pe o perioada pe doua luni, pana in 14 iulie, dupa ce magistratii au admis o cerere depusa in acest sens de procurorii Parchetului General.

In 10 mai, Hexi Pharma depusese la Tribunalul Bucuresti o cerere formulata in baza Legii insolventei, inscrisa pe domeniul "faliment". Cererea a fost depusa in aceeasi zi in care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General. Angajatii au anuntat ca vor fi platiti doar pana la sfarsitul acestei luni, dupa care contractele de munca le vor inceta.

Conform ultimelor date financiare disponibile pe portalul Ministerului de Finante, Hexi Pharma Co.avea la sfarsitul anului 2014 datorii de 20,7 mil. lei la o cifra de afaceri anuala de circa 19 mil. lei si active totale de aproximativ 35 mil. lei. In 2014 declarase un profit de 1,8 mil. lei si un numar mediu de angajati de 45.

Procurorii au deschis saptamana trecuta un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii de la firma Hexi Pharma. Urmarirea penala a fost inceputa pentru fapta, respectiv infractiunile de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse.