Directia de Sanatate Publica din Vaslui a declansat o ancheta la Spitalul de Urgenta Barlad in urma acuzatiilor parintilor unei fetite de 5 ani, potrivit carora medicii au refuzat internarea micutei pe motiv ca are doar varicela, iar aceasta a ajuns la Iasi cu starea de sanatate agravata. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Barlad, Adrian Gheorghiu, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca Directia de Sanatate Publica Vaslui a anuntat declansarea anchetei si reprezentantii ei urmeaza sa ajunga la spital, dar intre timp o verificare a fost inceputa si de unitatea sanitara.

"Toti medicii care au ingrijit copilul au dat nota explicativa. Asteptam concluziile anchetei, din datele preliminare se pare ca medicii au procedat corect in acest caz", a precizat Adrian Gheorghiu.

Fetita de cinci ani a fost dusa la Spitalul de Urgenta Barlad pe data de 7 mai, iar medicii au diagnosticat-o cu varicela. Fetita nu a fost internata, iar dupa doua zile, mama ei s-a intors la spital, deoarece micuta avea febra. Medicii i-au prescris o reteta si au trimis-o acasa.

Dupa cateva zile, mama fetitei a solicitat din nou ambulanta si a revenit cu fetita la spital, fiind internata la sectia de Boli Infectioase.

Nemultumita de modul in care a fost tratata fetita, familia a cerut externarea ei si transferul la o clinica din Iasi.

Familia acuza medicii ca au tratat fetita cu superficialitate, iar starea ei de sanatate s-a agravat: "Facem plangere la Colegiul Medicilor, la Parchet, oriunde ni se va face dreptate, pentru ca nu se poate asa ceva! Un copil de cinci ani, sa il vezi cum se chinuie, sa-l trimiti acasa fara o analiza macar si cand vine in stare grava, abia atunci sa ii faci ceva. Apoi, din senin asa, ne-au spus ca e grav bolnav copilul. Prea si-au batut joc", a declarat, luni, unchiul fetitei, Costelus Rosu.

Reprezentantii Spitalului de Urgenta Barlad sustin, insa, ca in acest caz s-au respectat protocoalele de internare: "Nu s-a refuzat internarea copilei, ci pur si simplu varicela nu se interneaza, ci se trateaza la domiciliu. I s-a explicat mamei ce are de facut, i s-a spus ca sunt valuri evolutive, ca acolo unde sunt probleme cu imunitatea pot aparea complicatii, tuse sau laringita. Familia a cerut ca fetita sa fie transferata la Iasi la Spitalul de Boli Infectioase, pe data de 14 mai s-a luat legatura cu spitalul, dar cei din Iasi au refuzat transferul. Medicul a spus foarte clar, ca nu se accepta transfer de varicela. A plecat pe cont propriu, la Spitalul de Copii Sfanta Maria, iar starea sa la externare era ameliorata", sustine purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta din Barlad.