Cei doi copii din Arges si Bacau internati cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie si Spitalul de Pediatrie din Iasi sunt in stare stabila, potrivit informatiilor transmise de catre medici, anunta Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

Copil la medicFoto: Agerpres

Copilul din Arges, in varsta de 1 an si 8 luni, internat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie, este supus procedurilor de dializa peritoneala. In cursul zilei de astazi, o comisie interdisciplinara va decide daca pacientul va ramane internat pe sectia de terapie intensiva (ATI) sau va fi transferat pe sectia de nefrologie.

Copilul din Bacau, in varsta de 1 an si 2 luni care se afla in prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iasi, in sectia de terapie intensiva (ATI) si este supus procedurilor de dializa peritoneala, in stare stabila.

In ambele cazuri, directiile de sanatate publica si cele sanitar veterinare continua anchetele demarate.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. Specialistii MS recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.