Judecatoria Sectorului 5 a admis solicitarea procurorilor de la Parchetul General de suspendare a dizolvarii firmei Hexi Pharma, informeaza Digi24. Potrivit deciziei instantei Hexi Pharma nu are voie sa se dizolve, sa isi instraineze activele, sa produca si sa vanda biocide pe o perioada pe doua luni.

Hexi PharmaFoto: hexi.ro

"Admite cererea Parchetului. Dispune fata de Hexi Pharma, pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, urmatoarele masuri preventive de la 16 mai pana la 14 iulie inclusiv: interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdictia fuziunii, divizarii sau reducerii capitalului social, interzicerea instrainarii activelor, interzicerea platilor si transferurilor banesti, cu exceptia celor necesare pentru plata utilitatilor si a salariilor, interzicerea producerii si comercializarii de produse biocide. Cu drept de contestatie in 24 de ore de la comunicare pentru Hexi Pharma", se arata in decizia instantei, citate de Agerpres.

Cererea Parchetului General a fost depusa pentru a impiedica dizolvarea Hexi Pharma, dupa ce firma Hexi Pharma a anuntat miercuri ca a demarat deja procedurile legale pentru inchidere si ca isi va retrage toate produsele de pe piata, precizand ca, in urma rezultatelor anuntate in legatura cu produsele companiei, firma isi cere scuze public.

Produsele biocide Hexi Pharma prezinta diferente in concentratii intre valoarea declarata si cea masurata, arata primele teste oficiale anuntate de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Victor Strambu, acesta precizand ca produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendata cu 40.000 lei.

La data de 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrat un dosar prin care firma solicita intrarea in insolventa, prima sedinta de judecata fiind stabilita pentru 17 mai. Potrivit informatiilor care apar in cererea de insolventa, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei.

Stirea se actualizeaza