Vremea va fi racoroasa si in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in vest, in nord si in centru unde va ploua pe arii relativ extinse, informeaza ANM.

In tara

Vremea va fi racoroasa si in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in vest, in nord si in centru unde va ploua pe arii relativ extinse. Dupa-amiaza si seara instabilitatea atmosferica se va manifesta local si in regiunile sudice, in special in zona montana si deluroasa, prin averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Punctiform cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat se va semnala grindina. Pe crestele montane inalte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 20 de grade, iar cele minime intre 4 si 13 grade, mai scazute in depresiuni, spre 1 grad.

Bucuresti

Vremea va fi racoroasa. Cerul va avea innorari temporar acentuate in a doua parte a zilei cand vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 17...18 grade, iar cea minima de 9...10 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

Miercuri

Vremea se va mentine racoroasa in cea mai mare parte a tarii, chiar rece pentru aceasta data in nord, in centru si in nord-est, unde cerul va avea innorari pe parcursul zilei si pe arii relativ extinse vor fi ploi, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice. In cursul dupa-amiezii, fenomene asociate instabilitatii atmosferice vor aparea local si in regiunile sud-estice si in zonele montane si submontane. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Pe crestele montane inalte, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 12...13 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 22 de grade in sudul Munteniei si al Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse intre 3 si 11 grade, mai scazute in depresiunile intramontane, spre 0 grade.