Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) va fi expune tehnica auto, mijloace de imobilizare si echipamente, iar personalul specializat va efectua exercitii demonstrative la expo-conferinta internationala Black Sea Defence and Aerospace (BSDA) 2016, ce va avea loc in aceasta saptamana la Romaero, informeaza Agerpres.

"In cadrul evenimentului devenit o traditie pentru sistemul penitenciar, personalul va efectua exercitii demonstrative, in care vor fi implicate unitatile canine specializate in detectarea substantelor stupefiante si a echipamentelor de comunicatii. Totodata, vor fi expuse tehnica auto, mijloacele de imobilizare si echipamentele specifice din dotarea structurilor asociate pentru securitate speciala, precum si alte categorii de echipamente si mijloace auto destinate asigurarii sigurantei locurilor de detinere", se arata intr-un comunicat al ANP.

Administratia Nationala a Penitenciarelor va promova si oferta de scolarizare in cadrul institutiilor de invatamant proprii sau colaboratoare.

Transportoare, masini blindate, drone, elicoptere de transport si avioane de vanatoare vor putea fi vazute, de miercuri pana vineri, in cadrul celei de-a VI-a editii a expozitiei de aparare aeronautica, securitate nationala si cibernetica Black Sea Defense and Aerospace.

La BSDA 2016, organizata intr-un spatiu acoperit de 6.000 mp, dar si pe platforma exterioara, ce va masura peste 15.000 mp, vor participa aproximativ 200 de expozanti din domeniile aerian, naval, terestru si securitate cibernetica.

BSDA 2016 este organizata cu sprijinul oficial al MApN, Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerului Afacerilor Externe - Departamentul pentru Controlul Exporturilor - ANCEX, Ministerului Justitiei - ANP, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Protectie si Paza, precum si al Ambasadei SUA la Bucuresti, prin Departamentul Comercial.