Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat luni ca in dosarul Hexi Pharma se va lua o masura atunci cand va fi considerat momentul oportun de catre procurorii de caz, relateaza Agerpres.

Augustin LazarFoto: Captura YouTube

"Probele care au fost administrate de colegi se va aprecia tot de catre ei, care va fi momentul oportun, din punct de vedere tactic, pentru a lua o anumita masura sau alta in cauza", a afirmat Lazar, la sediul CSM.

Intrebat daca a primit informari de la SRI privind cazul Hexi Pharma, Lazar a precizat ca aceasta este o chestiune punctuala care va fi comunicata de colegii care se ocupa de dosar, dar la momentul "considerat necesar".

"Este important sa avem o ancheta efectiva in cauza, o ancheta care sa dea rezultatele pe care toti le asteptam, pentru aceasta trebuie sa avem incredere in colegii nostri procurori care coordoneaza o echipa mare de politisti care lucreaza. Dupa cum ati vazut, a fost o actiune de 150 de politisti in toata tara, exista resurse substantiale care au fost alocate in aceste cauze si trebuie sa avem incredere ca vor reusi sa clarifice cauza si respectand si principiul prezumtiei de nevinovatie", a spus procurorul general.

Lazar a adaugat ca va fi dat un comunicat de presa foarte detaliat in acest sens. "Noi avem deja o sesizare, n-am putea spune in acest moment daca a fost cam tarzie sesizarea, dar observam tempoul in care se realizeaza ancheta, adica intr-un termen rezonabil noi vom realiza o ancheta efectiva si vom putea clarifica aceste lucruri", a explicat Augustin Lazar.

Compania Hexi Pharma a fost pusa sub urmarire penala de procurorii Parchetului General pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale.