Marius Iacob si Calin Nistor, propusi de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, pentru un nou mandat ca procurori-sefi adjuncti ai DNA, sustin luni interviurile la Sectia de specialitate din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, informeaza Agerpres.

Potrivit proiectului de management pus in dezbatere publica de CSM, Marius Iacob are printre obiective impulsionarea masurilor de prioritizare a instrumentarii cauzelor penale tinand cont de vechimea dosarelor, derularea cu operativitate a achizitiilor publice de aparatura si tehnica necesare derularii activitatii de urmarire penala, diseminarea bunelor practici in interiorul DNA, continuarea investigatiilor in cauze de coruptie la nivel inalt si marirea schemei de personal a serviciului tehnic.

La randul sau, Calin Nistor isi propune pentru noul mandat imbunatatirea activitatii de cooperare judiciara internationala, cresterea calitatii activitatii de urmarire penala, dezvoltarea compartimentului de investigatii financiare, accesarea de fonduri europene pentru pregatirea ofiterilor de politie judiciara si elaborarea unui ghid de practica judiciara pentru uzul procurorilor DNA.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a transmis CSM, pe 26 aprilie, propunerile de reinvestire a lui Marius Iacob si Calin Nistor in functiile de procurori-sefi adjuncti ai DNA, pentru o perioada de trei ani.

"In desemnarea celor doua propuneri ministrul Justitiei a avut in vedere rezultatele obtinute in perioada primului mandat, experienta profesionala si manageriala a celor doi, cat si indeplinirea criteriilor de integritate", se preciza intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Sectia pentru procurori a CSM a hotarat ca, dupa punerea in dezbatere publica a proiectelor de management si efectuarea verificarilor asupra candidaturilor, intervievarea candidatilor propusi sa se desfasoare pe 16 mai, iar pe 17 mai sa fie transmis avizul catre Ministerul Justitiei.

Conform dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/ 2004, procurorul-sef adjunct al DNA este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.