Presedintele ANAF, Dragos Doros, sustine ca s-au facut pasi importanti pentru recuperarea prejudiciului de 60 mil. euro in dosarul ICA, un dosar pentru care Fiscul ca institutie s-a ales si cu un dosar penal, informeazaDigi24.ro.

Dragos DorosFoto: Captura Digi 24

"Am preluat cladirile si urmeaza procesul de valorificare a lor", a declarat Dragos Doros in emisiunea "In fata ta" de la Digi24, adaugand ca "a durat mai mult decat poate era necesar" si ca nu stie de ce nu s-a facut acest lucru pana acum.

Doros a fost numit sef al ANAF de premierul Ciolos in luna martie a acestui an.

Intrebat daca sediul Atenelor va fi vandut la licitatie sau inchiriat, Dragos Doros a spus ca este vorba despre patru sau cinci imobile, dar a evitat un raspuns transant: "Nu stiu sa va zic foarte multe tehnicalitati, dar in acest moment, procedura spune ca noi le-am preluat, am instituit paza acolo, incepem evaluarile si vom vedea cum decurge valorificarea".

Intrebat din nou daca ANAF va vinde aceste cladiri la licitatie, Dragos Doros a raspuns: "Stiti cum e? ANAF nu este agentie imobiliara, nu e administrator de imobile, noi nu inchiriem, nu facem lucruri de genul asta. Noi valorificam. Valorificarea se poate face pe piata sau intr-un eventual schimb, cand o institutie a statului doreste lucrul acesta".