Sesiunea speciala a examenului de bacalaureat va incepe luni, la Brasov, cu Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, potrivit calendarului aprobat de MENCS, transmite Agerpres.

Bacalaureat (foto arhiva)Foto: Agerpres

Sesiunea speciala va fi sustinuta de absolventii de liceu participanti la loturile nationale care se pregatesc pentru competitiile internationale sportive sau pe discipline, precum si pentru absolventii de liceu care sustin admiterea in universitatile din strainatate in aceeasi perioada cu examenul national de Bacalaureat.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna se va incheia pe 17 mai.

Pe 18 si 19 mai va avea loc Evaluarea competentelor digitale, pe 20 si 21 mai - Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise vor avea urmatorul calendar: 23 mai - Limba si literatura romana, 24 mai - proba obligatorie a profilului, 25 mai - proba la alegere a profilului si specializarii, 26 mai - Limba si literatura materna.

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 26 mai (pana la ora 18,00). Depunerea contestatiilor este programata in cursul aceleiasi zile, in intervalul orar 18,00 - 20,00. In data de 27 iunie vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale.

"Elevii care sustin examenul de bacalaureat in sesiunea speciala isi vor asuma intreaga raspundere pentru parcurgerea integrala a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unitatii scolare din care provine candidatul raspunde de incheierea situatiei scolare a acestuia in timp util", precizeaza MENCS.