Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi au retinut trei barbati sub acuzatia ca fac parte dintr-o grupare care a racolat 30 de tinere, dintre care sase minore, pe care le-au dus sa se prostitueze in Italia, transmite Agerpres

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Robert Neagu, Nixen Neagu si Andrei Costache Roman sunt acuzati de constituire/aderare la un grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de persoane.

Procurorii sustin ca, in perioada 2011 - 2016, pe raza municipiului Iasi s-a constituit un grup infractional organizat initiat de catre Costache Raj (arestat in vederea extradarii in Italia), avand ca scop racolarea, transportul, cazarea si exploatarea sexuala a sase minore, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, precum si a 24 de persoane majore, care proveneau din familii defavorizate, cu un grad redus de instructie, intr-o stare materiala extrem de precara si cu diferite vulnerabilitati.

Astfel, in perioada 2011 - 2016, Costache Raj a coordonat si supravegheat in permanenta intreaga activitate de recrutare a tinerelor, cazarea, transportul si exploatarea acestora in Italia (Roma), dar si pe raza municipiului Iasi.

La grupul lui Costache Raj a aderat Robert Neagu, care se ocupa de derularea actelor de recrutare, cazare, transport si exploatare sexuala a tinerelor, Constantin Bobocel (decedat intr-un accident de masina in cursul urmaririi penale), precum si Nixen Neagu si Andrei Costache Roman, care au avut rolul de a caza tinerele la domiciliile lor sau in apartamente inchiriate din Iasi.

Sub promisiuni false ca vor fi angajate in baruri si ca vor castiga sume mari de bani, membrii gruparii le-au determinat pe tinere sa-i insoteasca la Roma, unde au fost cazate in apartamente inchiriate, iar ulterior au fost exploatate sexual.

Din cercetari a rezultat ca un membru important al gruparii a fost Robert Neagu, care a avut rolul de a racola tinere din Iasi, de a le caza si apoi de a le transporta in Italia, in vederea exploatarii sexuale "la strada".

Totodata, s-a stabilit ca acesta s-a preocupat de supravegherea si "protectia" tinerelor la Roma, precum si de colectarea sumelor de bani obtinuti din prostitutie.