CNADNR SA va incepe la mijlocul lunii iunie lucrarile de montare a parapetelor rigide prefabricate din beton pe DN 1, informeaza Compania, in contextul in care in apropierea Bucurestiului au avut loc mai multe accidente soldate cu victime, unele voci solicitand montarea de astfel de parapete.

Parapet Foto: Radio Romania

Ultimul accident de acest fel a avut loc joi in zona Baneasa, in care o femeie a murit dupa ce o masina a intrat pe contrasens. In accident au mai fost raniti un barbat si un copil.

Potrivit unui comunicat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. a semnat in data de 22.04.2016 Acordul-cadru de furnizare avand ca obiect "Achizitia si transportul parapetelor rigide prefabricate din beton" aferente drumurilor nationale si autostrazilor din administrarea companiei.

Dupa semnarea acestui acord cadru, CNADNR a demarat formalitatile necesare emiterii catre furnizor a primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton. Aceasta comanda este necesara pentru montarea parapetelor pe 5 km de drum national, si anume pe DN 1, sectorul Pasaj Baneasa - Pasaj Otopeni, peste Centura Bucuresti, arata sursa citata.

Intregul contract este pentru 192 km de drumuri nationale aflate in administrarea companiei.

Compania mentioneaza ca CNADNR SA a inceput organizarea pentru inceperea lucrarilor pregatitoare necesare instalarii parapetelor rigide prefabricate din beton pentru separarea sensurilor de circulatie pe sectoarele cu 4 benzi, pentru protejarea participantilor la traficul rutier de a nu parasi platforma drumului

Acordul-cadru semnat are o durata de 2 ani si o valoare totala de 51.808.593,45 lei fara TVA, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat si venituri proprii si va avea la baza contracte subsecvente anuale pentru toate Directiile Regionale de Drumuri si Poduri.

Acest contract a fost atribuit Asocierii KAMAROM PREFABRICATE DIN BETON S.R.L. - DUNAPREF S.A. (reprezentata, in calitate de Lider al Asocierii de KAMAROM PREFABRICATE DIN BETON S.R.L.),.