Compania Antibiotice SA a anuntat ca nu il mai da in judecata pe medicul Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva nou nascuti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" din Capitala, sustinand ca declaratiile medicului nu au vizat medicamentele companiei, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, compania Antibiotice SA anunta ca renunta la actiunea in instanta fata de medicul Catalin Cirstoveanu.

"Compania Antibiotice intelege ca declaratiile domnului doctor Catalin Cirstoveanu nu au vizat in mod deosebit medicamentele din nomenclatorul sau. Acest fapt a fost confirmat chiar de domnul doctor Catalin Cirstoveanu prin discutii telefonice cu directorul general al companiei, ulterioare declaratiei initiale. Asadar, societatea Antibiotice nu intentioneaza sa actioneze in judecata spitalul si nici pe domnul doctor Catalin Cirstoveanu", se spune in comunicat.

"Clarificarile facute de domnul doctor Catalin Cirstoveanu, in cursul zilei de ieri, 12 mai, in cadrul comunicatului de presa emis de Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii, "M.S. Curie" prin care precizeaza ca:"Medicamentele generice folosite in sectie au eficienta terapeutica, conform statutului lor. Folosirea extensiva a antibioticelor produce scaderea grava a eficacitatii lor", precum si punctul de vedere al Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii, "M.S. Curie", exprimat prin intermediul managerului Daniel Ciprian Buzatu si directorului medical dr. Radu Iulian Spataru, intr-o adresa oficiala catre Antibiotice, in care se mentioneaza ca: "nu exista nicio sesizare din partea personalului medical al spitalului cu privire la lipsa de eficienta (ineficacitate) a medicamentelor generice sau a altor medicamente, folosite in aceasta institutie" se spune in comunicatul transmis.

Compania Antibiotice SA a anuntat, joi, ca il va da in judecata pe medicul Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva nou nascuti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie"din Capitala, in urma declaratiilor facute de acesta privind calitatea medicamentelor de pe piata

"Compania ANTIBIOTICE S.A. a luat la cunostinta declaratia medicului Catalin Cirstoveanu, Seful Sectiei de Terapie Intensiva nou nascuti in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "M.S. Curie" din Bucuresti referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse in Romania. ANTIBIOTICE S.A. va actiona in judecata aceasta persoana precum si spitalul in cadrul caruia au fost exprimate aceste opinii nefondate care pot aduce prejudicii importante sistemului de sanatate, pacientilor si producatorilor de medicamente generice din Romania", se arata in comunicatul de presa al companiei.

Spitalul "Marie Curie" s-a dezis joi de declaratiile medicului Cirstoveanu, spunand, intr-un comunicat de presa, ca acestea au fost facute in nume personal, si nu in numele spitalului.

"Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "M. S. Curie" precizeaza referitor la aparitia in spatiu public a declaratiilor dl. dr. C. Cirstoveanu, sef sectie TI nou-nascuti, ca acestea au fost facute in nume propriu, nu in numele spitalului. Dl.dr. C. Cirstoveanu aduce urmatoarele clarificari: medicamentele generice folosite in sectie au eficienta terapeutica, conform statutului lor. Folosirea extensiva a antibioticelor, produce scaderea grava a eficacitatii lor￯, se arata in comunicatul spitalului.

Medicul Cirstoveanu a declarat intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor ca exista pe piata medicamente care nu-si fac efectul. "Faceti, va rog, teste si la medicamente! Stiu medicamente generice al caror import e protejat de politicieni care nu-si fac efectul", a declarat Cirstoveanu intr-un interviu acordat jurnalistului Catalin Tolontan.