Sambata, vremea va fi in general instabila in vestul, centrul si nordul tarii, unde valorile termice diurne vor marca o scadere fata de cele din ziua precedenta, informeaza ANM, citata de Mediafax. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari, temporar accentuate, ploi cu caracter de aversa si descarcari electrice. Cu precadere in zonele montane, local, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. In restul teritoriului, cerul va fi variabil cu innorari trecatoare, iar astfel de fenomene, pe arii restranse, mai ales in orele serii si in prima parte a noptii. Vor fi conditii de grindina.

Prognoza meteoFoto: MorgueFile.com

Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in centru si sud-est, dar mai ales la munte si de scurta durata, in timpul ploilor si in celelalte regiuni.Temperaturile maxime vor avea valori de la 15...16 grade in dealurile Crisanei, nord-estul Transilvaniei si Maramures, pana la 27 de grade in sudul Munteniei si partea continentala a Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 7 si 16 grade.

La Bucuresti, cerul va fi variabil, cu unele innorari si conditii de ploaie slaba, spre seara si in primele ore ale noptii. Vantul va sufla moderat - ziua si in general slab, noaptea. Temperatura maxima va fi de 25...26 de grade, iar cea minima de 10...13 grade.

Duminica, vremea va fi in general instabila cu innorari, temporar accentuate, averse si descarcari electrice. Astfel de manifestari vor fi, pe arii relativ extinse, in interiorul arcului carpatic, zona de munte, iar spre seara si noaptea si in regiunile sudice si de sud-est, in timp ce in restul teritoriului se vor semnala izolat. Punctiform, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si se mentin conditii de grindina.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul si estul tarii, in prima parte a intervalului, dar de scurta durata, in timpul ploilor si in celelalte zone. Temperaturile maxime, in usoara scadere in sud si in sud-est, se vor incadra intre 15 si 25 de grade, iar cele minime intre 6 si 15 grade.