Un australian condamnat pentru crima, care avea grija de un cangur pitic orb in inchisoare, s-a sinucis pentru ca era ingrijorat ca programul inchisorii cu animalele era in pericol, a aratat o investigatie citata vineri de Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Peter Fittock avea 61 de ani cand a murit la inchisoarea Darwin, pe 22 februarie 2014.

Acesta executa o pedeapsa de inchisoare pe viata dupa ce si-a ucis in 1998 prietena insarcinata, pe care a impuscat-o de doua ori, gelos pentru ca isi gasise alt iubit. Fittock a incercat sa-l omoare si pe iubit, Robert Jordison, dar acesta l-a pus la pamant si l-a tinut pana a sosit politia.

Fittock se ocupa de programul privind fauna locala din 2006, conducand programul de salvare de animale si lucrand la sectia de inmultire de sobolani, soareci, insecte si viermi, care erau vanduti magazinelor pet-shop.

Pe 22 feruarie, dimineata, Fittock s-a dus la crescatoria de sobolani ca de obicei, luand cu el cangurul orb de care avea grija.

Marsupialul pitic a fost apoi vazut pe pajiste fara Fittock, ce a fost descoperit apoi mort.

Veterinarul cu care a lucrat a declarat ca era stresat pentru ca programul cu animalele era in pericol. “Era convins ca guvernul a semnat un contract de inchiriere cu o clauza ce nu permitea prezenta animalelor”, a spus veterinarul.