Corpul de control al premierului anunta ca va verifica achizitiile de dezinfectanti facute de mai multe spitale reprezentative pentru a vedea modul in care s-au facut achizitiile si cum a ajuns Hexi Pharma sa detina o pozitie atat de importanta pe piata, a declarat seful Corpului de control al premierului Valentin Mircea pentru Digi 24.

"Nu putem sa facem verificari in toate spitalele din Romania", a declarat seful Corpului de control, invocand resurse umane limitate.

"Concentrarea noastra din acest moment este modul in care se faceau achizitiile, dar nu luat pe fiecare spital si fiecare achizitie in parte, si cum a ajuns Hexi Pharma sa obtina o pozitie atat de importanta pe piata", a explicat Valentin Mircea, in conditiile in care cota de piata a Hexi Pharma se ridica in jurul a 40%: "Stim unde sa mergem, in unitatile care au achizitionat in mod frecvent de la acest producator si vrem sa vedem cum anume au ajuns sa achizitioneze de la acest producator".

"Vrem sa aflam de ce achizitiile duceau cel mai adesea la aceasta companie si nu la aletele", a adaugat seful Corpului de control al premierului, precizand ca institutia sa va lucra impreuna cu corpul de control din Ministerul Sanatatii: "Vom lucra impreuna, am cerut inclusiv administrativ acest fapt, ca cei din corpul de control de la Ministerul Sanatatii sa se integreze in aceasata echipa a prim-ministrului".

"Cei de la Parchet investigheaza posibile fraude penale, si au si instrumente mai puternice, Corpul de control face o verificare administrativa. (…) Noi actionam in numele prim-ministrului, si bineinteles comunicam si cu Parchetul", a explicat Valentin Mircea.

Intrebat daca se bazeaza si pe informari SRI, Valentin Mircea a declarat "nu pot confirma. Avem surse din toate partile, inclusiv de la SRI".

"Chiar daca Hexi Pharma a declansat controlul, nu neglijam alte produse. Incercam sa aflam si daca probleme sunt cu alti producatori, speram sa nu fie", a incheiat seful Corpului de control al premierului.