Directia Anticoruptie a anutat miercuri ca va sesiza Consiliul National al Audiovizualului referitor la afirmatiile privind-o pe Laura Codruta Kovesi dintr-un articol din Catavencii.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/AP

"Orice fel de atacuri defaimatoare la adresa mea, inclusiv a vietii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea cailor legale", spusese joia trecuta Kovesi.

Reactia sefei DNA venise dupa ce Mircea Badea s-a intrebat daca nu cumva procurorii "aresteaza competitorii iubitului", in urma unui articol publicat in Catavencii si potrivit caruia prietenul sefei DNA este Florin Nemes, care apare in reclamele la Digi 24 si este si director de PR la RCS-RDS, companie implicata intr-un proces cu Antena 3.

Comunicatul de miercuri al DNA:

"Cu referire la afirmatiile mincinoase si denigratoare publicate la data de 10.05.2016 de o revista saptamanala si preluate ca atare de realizatorul emisiunii "In gura presei" de la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Dosarul nr.163/P/2013 la care se face referire in articol, respectiv in emisiunea mentionata, nu a fost inchis, ci se afla in curs de instrumentare la DNA.

Prin urmare, acreditarea ideii ca inchiderea dosarului respectiv ar fi fost determinata de imprejurarea ca procurorul sef al DNA ar avea o relatie personala cu un angajat al aceleiasi companii care face si obiectul dosarului respectiv se bazeaza pe o informatie total falsa.

De altfel, inainte de a fi transmisa, veridicitatea informatiei nu a fost verificata nici de revista saptamanala care a lansat-o, nici de realizatorul emisiunii "Sinteza zilei" care a preluat-o ca atare.

Avand in vedere aspectele mentionate, DNA va solicita Consiliului National al Audiovizualului sa analizeze daca emisiunea de la postul Antena 3 a respectat prevederile legale in vigoare, standardele etice si deontologice aplicabile profesiei de jurnalist, asa cum sunt stipulate in continutul Deciziei 220/2011 si al Legii audiovizualului nr 504/2002 republicata, precum si dreptul constitutional al cetateanului la o informare corecta."

Tot miercuri, Mircea Badea a anuntat pe pagina sa de Facebook ca a depus o actiune impotriva DNA si a sefei Directiei Anticoruptie la Judecatoria Sectorului 1.

"Doamna Kovesi doreste drept la replica in emisiunea mea si imi face si plangere la CNA. Nu pierdeti emisiune din aceasta seara ca sa vedeti dreptul la replica", a scris Badea.