Directia Sanitar Veterinara din Bihor a identificat un lot de 1.500 de kg carne de pui infectata cu Salmonella, provenita din Polonia, care a fost confiscat si distrus, informeaza Mediafax.

Este vorba despre un lot de piept de pui congelat, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obtinerea frigaruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate in cadrul unitatii.

"In Romania avem semnale, si avem chiar dovezi, vizavi de faptul ca, din anumite state, se incerca introducerea uneori nelegala de produse(...)Am dat un comunicat de presa cu un lot de carne de pui venit din Polonia care a fost confiscat, distrus si denaturat. Este public. Acesta este ultimul caz", a declarat, pentru ZF, Radu Roatis Chetan, noul presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentara (ANSVSA).

Potrivit DVS Bihor, nicio cantitate din lotul respectiv (piept de pui si frigarui) in care s-a depistat prezenta Salmonella Typhimurium nu a fost comercializata.