Vasile Zosim, consilier parlamentar la Senat, a fost retinut, el fiind acuzat de trafic de influenta, au declarat miercuri pentru Agerpres surse judiciare.

Ofiteri de politie ai Directiei Generale Anticoruptie - structura centrala si Serviciul Judetean Anticoruptie Gorj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, au efectuat o perchezitie domiciliara, marti, in Bucuresti, la domiciliul suspectului Z. V., iar la finalizarea activitatii l-au condus pe acesta la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, informeaza un comunicat.

Potrivit sursei citate, lucratorii SJA Gorj au fost delegati de procuror sa desfasoare activitati in cauza, iar in urma probelor administrate s-a procedat la retinerea suspectului Z. V., consilier parlamentar in cadrul Senatului - Directia Generala Control Juridic si Securitate Interna, pentru savarsirea a doua infractiuni de trafic de influenta.

''In fapt, s-a retinut ca, in perioada 2013 - 2014, suspectul a pretins si primit de la administratorul unei societati comerciale suma totala de 43.500 lei, lasand sa se creada ca are influenta asupra conducerii unei companii energetice si a unei companii de transport petrolier, pentru incheierea unor contracte de achizitie a unor transformatoare scoase din uz si deseuri metalice, la preturi preferentiale'', se arata in comunicatul citat.

In cursul zilei de miercuri suspectul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventiva.

La instrumentarea cauzei s-a cooperat cu politisti din cadrul IPJ Gorj - SICE.