Vamesii slovaci au ranit luni o femeie siriana cand au tras intr-o masina ce ducea migranti din Ungaria in Slovacia, afirma autoritatile, citate de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Politistii europeni au folosit uneori tunuri cu apa si gaze lacrimogene pentru a opri migrantii sa treaca granita, dar acesta ar putea fi primul caz din zona Schengen in care s-a tras cu arma spre migranti.

Vamesii au oprit patru masini care intrau in Slovacia dinspre Ungaria in primele ore ale zolei de luni, a afirmat intr-un comunicat de presa Administratia Fiscala, care conduce serviciul vamal.

Trei masini s-au conformat ordinului de a opri, dar a patra a incercat sa scape si a pus in pericol trei vamesi, potrivit comunicatului.

“Ofiterii au tras focuri de avertizare si cand masina nu a oprit, au tras spre ea, ranind o persoana”, afirma sursa citata.

Un spital din Dunajska Streda (sudul Slovaciei), a informat ca persoana ranita este o femeie de circa 26 de ani si ca este in stare stabila dupa ce a suferit o interventie chirurgicala pentru scoaterea unui glonte din spate.

Spitalul a spus si ca trateaza alti doi migranti ce sufera de deshidratare.