Curtea de Apel Targu Mures l-a condamnat, luni, pe fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mures, chestor (r) Valentin Pescari, la 3 ani de inchisoare cu suspendarea conditionata a pedepsei, cu un termen de incercare de 5 ani, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru luare de mita, transmite Agerpres

In acelasi dosar, Teodor Giurgea, fostul director al Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Mures, a fost condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendarea conditionata a pedepsei - cu un termen de incercare de 3 ani si 6 luni, pentru dare de mita.

Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Targu Mures, Viorela Bejan, Sentinta numarul 16 din 9 mai 2016 are drept de apel in termen de 10 zile de la data comunicarii minutei.

Fostul sef al IPJ Mures, chestor Valentin Pescari, si fostul director al ABA Mures, Teodor Giurgea, au fost trimisi in judecata in luna septembrie 2014.

Potrivit rechizitoriului, in sarcina chestorului de politie Valentin Pescari s-a retinut infractiunea de luare de mita in forma continuata (doua acte materiale), in timp ce Teodor Giurgea este acuzat de dare de mita in forma continuata (doua acte materiale), pe vremea cand conducea Administratia Bazinala de Apa Mures.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, la data de 4 octombrie 2011, Valentin Pescari, i-a pretins lui Giurgea Teodor inchisopai sa trimita 30 de autobasculante de cate 30 de tone cu pamant rezultat din decolmatarea unui parau, in vederea amenajarii unei parcele de teren care apartinea chestorului de politie'. Potrivit documentului, pamantul urma apoi sa fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala ABA Mures.

'Pretinderea a fost facuta pentru ca, in schimb, Pescari Valentin, in virtutea atributiilor sale de serviciu, sa dispuna mutarea unei rude a lui Giurgea Teodor, lucrator al IPJ Mures, la un alt serviciu din cadrul IJP Mures. La data de 26 octombrie 2011, inculpatul Pescari Valentin i-a mai pretins inculpatului Giurgea Teodor repararea, de asemenea pe cheltuiala ABA Mures, a unui autovehicul apartinand I.P.J. Mures. Anterior, chestorul Pescari Valentin dispusese transferarea rudei lui Giurgea Teodor si se angajase fata de acesta din urma ca o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale', precizeaza actul de sesizare al instantei.