Insurgentii talibani afgani au revendicat, luni, atacul armat comis intr-o baza din provincia afgana Kandahar, soldat cu moartea a doi militari romani si ranirea altuia, transmite Mediafax.

"Un politist infiltrat a omorat patru invadatori NATO intr-o baza aeriana din provincia Kandahar", a transmis, prin Twitter, Zabiullah Mujahid, purtatorul de cuvant al Miscarii talibane afgane, conform agentiilor de stiri APA si DPA.

Organizatia insurgenta exagereaza, de obicei, amploarea si bilantul victimelor atacurilor.

Doi militari romani si-au pierdut vietile, iar un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata, 7 mai, in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, a transmis Ministerul Apararii Nationale.

Potrivit institutiei, cei doi militari romani si-au pierdut viata pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, sambata la ora 10.45. Un al treilea militar roman a fost ranit in incident, transmite Ministerul Apararii Nationale.

Doi militari romani si-au pierdut viata si un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata dimineata, in apropiere de localitatea Kandahar dinAfganistan, pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani.

Ministrul Apararii,Mihnea Motoc, a declarat, luni, ca un al treilea afgan ar fi fost arestat in legatura cu incidentul produsla sfarsitul saptamanii trecute in apropiere de Kandahar.