La rampa de gunoi a Clujului, de la Pata Rat, a izbucnit un incendiu si pompierii actioneaza de peste 12 ore, cu sase autospeciale, pentru stingerea focului, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris, a declarat, duminica, presei, ca a fost afectat circa un hectar de teren.

''Un incendiu a izbucnit sambata seara pe rampa temporara de gunoi de la Pata Rat, fiind afectata o suprafata de teren de circa un hectar. Initial, au fost trimise pentru interventie doua autospeciale, iar duminica dimineata numarul lor a ajuns la sase. Din cauza naturii materialelor, deseuri de diverse tipuri, este foarte periculos ca acestea sa fie mutate astfel incat sa se ajunga la focarul incendiului si trebuie sa folosim multa apa incat aceasta sa se infiltreze pana la baza pentru stingerea incendiului. In cele peste 12 ore de interventie s-au folosit peste 250 de tone de apa'', a mentionat Andrei Biris.

Primarul Emil Boc s-a deplasat la locul incendiului.

''Administratorul rampei de deseuri, RADP, a depus plangere penala la politie in vederea identificarii celor care au provocat acest incendiu, existand suspiciuni ca a fost un incendiu provocat deliberat'', sustine Emil Boc.

Actuala rampa temporara de la Pata Rat este amenajata in vecinatatea vechii rampe, inchise in urma cu cativa ani.