Peste 40 de gospodarii au fost afectate de inundatii in judetul Prahova, in urma unei ploi torentiale, conform unui comunicat de presa emis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova, transmite Mediafax.

Potrivit ISU Prahova, ca urmare a avertizarii meteorologice cod galben de ploi si grindina de mici dimensiuni, la nivelul judetului Prahova s-au inregistrat inundatii in sase localitati.

Acestea sunt Campina, Ploiesti, Puchenii Mari, Tinosu, Banesti si Barcanesti.

"Aproximativ 60 de pompieri militari au intervenit in sprijinul localnicilor si au evacuat apa din 47 gospodarii (10 locuinte si 37 curti), un beci, un pasaj pietonal, doua strazi precum si din casa scarii unui bloc de locuinte", se mai arata in comunicatul de presa.

La ora transmiterii acestei stiri, ISU Prahova intervine in comuna Tinosu, unde sunt mai multe gospodarii inundate si ploua abundent.

O furtuna puternica s-a abatut asupra judetului Prahova, la orele pranzului. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, pompierii au fost chemati sa intervina in mai multe zone.

"In toate cazurile intervenim cu motopompe. Avem strazi inundate, beciuri sau gospodarii in Tinosu, Campina, Ploiesti, Puchenii Mari si Comarnic", a declarat pentru Mediafax, Raluca Vasiloae, purtator de cuvant ISU Prahova.

Potrivit Politiei Prahova, pe DN1, de la limita cu judetul Ilfov pana la Barcanesti si in zonele Ploiesti si Campina, a cazut si grindina.