Spitalul de Psihiatrie din Campulung Moldovenesc a ramas fara dezinfectanti dupa ce tot stocul a fost ridicat de politistii care au descins pentru a lua probe din fiecare produs livrat de Hexi Pharma, unitatea sanitara urmand sa cumpere, luni, dezinfectanti, transmite Mediafax.

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Campulung Moldovenesc, Lucian Paziuc, a declarat, pentru agentia de presa citata, ca spitalul avea dezinfectanti Thor, Suprasept si Bixol si ca au fost luate de echipa de politisti si reprezentanti ai DSP Suceava cate trei probe din fiecare produs, din loturi diferite, care au fost sigilate si incheiat proces verbal.

Totodata, el a spus ca politistii au verificat si modul in care erau depozitate substantele dezinfectante, dar ca au fost ridicate acte privind achizitiile si copii dupa facturi.

Lucian Paziuc a mentionat ca va solicita firmei Hexi Pharma sa restituie banii pentru acesti dezinfectanti pentru ca unitatea spitaliceasca trebuie sa faca luni o noua achizitie intrucat a ramas fara stoc de dezinfectanti.

"Ne-au luat circa 20 de cutii de dezinfectanti", a spus Paziuc care a mentionat ca spitalul a ramas fara stoc pentru ca de cand a fost declansat scandalul dezifectantilor nu a mai facut achizitii.

El a spus ca spitalul se va constitui parte civila in acest caz si va solicita despagubiri din partea firmei Hexi Pharma aratand ca din 2012 achizitioneaza dezinfectanti de la aceasta firma si ca spitalul a fost sanctionat de mai multe ori pentru ca existau neconformitati, desi au fost respectate toate protocoalele privind dezinfectia.

Paziuc a aratat ca spitalul a achizitionat, de buna credinta, dezinfectantii Hexi Pharma, mai ales ca este singura firma cu licenta pana in 2024.