Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc in Grecia ca Administratia Suprema a Functionarilor Publici (ADEDY) si Confederatia Generala a Lucratorilor Greci (GSEE) au anuntat organizarea vineri si sambata a unei greve nationale de 48 ore. La greva, care va intrerupe activitatea pe o perioada de trei zile, incepand de vineri pana duminica, si-au mai anuntat participarea la greva Organizatia Feroviara Elena (OSE) si Organizatia Sindicala a Intreprinderii de Electricitate (DEI), care va protesta 48 de ore, incepand cu noaptea de sambata pana duminica, potrivit unui comunicat al MAE.

Federatia Navala Panelena (PNO) va prelungi greva, de la 24 ore - cum se anuntase initial - la patru zile, incepand de vineri pana marti, perioada in care toate vapoarele vor ramane ancorate in porturi.

Autobuzele si troleibuzele din Atena nu vor circula pe o durata de 48 de ore, incepand de vineri pana sambata, duminica vor circula in intervalul orar 9,00 - 21,00. Tramvaiele, metroul si trenul electric nu vor circula 48 de ore, incepand de vineri.

Serviciul de ambulanta va asigura asistenta de urgenta.

MAE precizeaza ca, pana in prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian si personalului navigant nu s-au raliat protestului.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginii de Internet www.mae.ro si reaminteste ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta", care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de alertare, in cazul in care apar situatii speciale.