Corpul de control al premierului Dacian Ciolos anunta ca va sesiza procurorii daca va avea indicii ca reprezentantii spitalului Floreasca au mintit.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 16.09 Valentin Mircea, seful corpului de control a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi 24 ca exista neconcordante in documente si ca “am hotarat sa clarificam ce s-a intamplat de fapt in aceasta unitate”.

Valentin Mircea a explicat ca in februarie ni se spunea ca unitatea de arsi grav este complet functionala, in martie "spuneau ceva diferit in care incepeau sa nuanteze" iar in conferinta de ieri (miercuri) altceva.

Acesta a explicat ca institutia condusa de el are limitari, dar "cercetarea penala poate identifica cine a fost operat si daca a avut loc operatia".

Valentin Mircea a anuntat ca a cerut ministerului sanatatii sa trimita in scris documentele pe care le are si ca "in functie de ce vom constata vom apela inclusiv la organele de cercetare penala".

Acesta a mai apreciat ca "daca este o minciuna, este un fapt care trebuie imputat celor care au facut-o. (...) Speram ca nu e asa, ar fi un fapt absolut reprobabil"

"Corpul de Control va analiza in continuare neconcordantele constatate cu privire la utilizarea Unitatii de Arsi Grav si va sesiza organele de cercetare penala daca va avea indicii privind existenta unor declaratii false din partea reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca”, se scrie pe pagina de Facebook a Corpului de control.

In raspunsul Spitalului catre Corpul de control, semnat de managerul Radu Alexandru Macovei, se spune ca in blocul operator din unitatea pentru ingrijirea arsilor grav s-au efectuat 78 de operatii, dintre care 67 pentru pacienti raniti in tragedia din Colectiv.

PotrivitTolo.ro, intr-o conferinta de presa de presa de miercuri, seful de la controlul din Ministerul Sanatatii a declarat ca nu au fost facute operatii

Managerul Spitalului de Urgenta Floreasca, Nicusor Louchi, a fost demis pe 21 aprilie "pentru incapacitate manageriala", a anuntat atunci ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, care s-a deplasat la aceasta unitate sanitara pentru a verifica daca sectia speciala pentru arsi grav este functionala.

"Am venit sa verific personal ceea ce se anuntase ieri. Este absolut revoltator faptul ca nici in acest moment, daca Doamne fereste se intampla o nenorocire in Bucuresti sau in tara, acest bloc nu functioneaza la intreaga lui capacitate”, spunea atunci Cadariu.

Cu o zi inainte, intr-un comunicat de presa, spitalul afirma ca unitatea pilot specializata in tratamentul pacientilor arsi grav a devenit operationala la nivelul standardelor impuse de exigentele internationale.