Actiunile chinezesti au consemnat marti cea mai buna zi din ultimele cinci saptamani, investitorii pariind pe imbunatatirea pe termen scurt a situatiei corporatiilor, dar tranzactionarea “subtire” de dupa vacanta de weekend sugereaza ca increderea ramane fragila, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Indicele celor mai tranzactionate companii, CSI 300, a urcat cu 1,8%, pana la 3.213 puncte, iar Shanghai Composite Index a avansat si el cu 1,8 porcente, pana la 2.992 puncte.

Investitorii si-au luat increderea de la rezultatele pe trimul trimestru ale companiilor listate in China, care nu s-au prabusit asa cum se temeau multi.

Sperantele ca stabilizarea economiei ar putea sprijini si castigurile din trimestrul doi au alimentat si ele sentimentul pozitiv, apreciaza analistii.

Profiturile combinate ale 2.836 de firme au scazut cu doar 0,45% in primul trimestru fata de aceeasi perioada din 2015, iar 66 de firme, inclusiv otelarii cu probleme, au prognozat ca vor avea castiguri in crestere sau se vor reintoarce pe profit in prima jumatate a anului.