Premierul Dacian Ciolos a anuntat sambata, intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, ca marti va trimite sefului statului revocarea din functia de ministru al Culturii a lui Vlad Alexandrescu, precum si noua nominalizare pentru acest portofoliu. Ciolos afirma totodata in postare ca "e pacat ca dl Alexandrescu a ales sa termine in acest fel" si "daca are ceva de spus, sa o faca". "Ma intreb de ce nu a facut-o pana acum si de ce nu mi-a comunicat mie sau in guvern situatiile cu care sustine ca s-a confruntat", a scris Ciolos.

HotNews.roFoto: Hotnews

Amintim ca ministrul demisionar al Culturii, Vlad Alexandrescu, a trimis o scrisoare catre Grupul pentru Dialog Social in care acuza ca a deranjat in Guvern grupuri de interese. In scrisoarea obtinuta si publicata de Digi24.ro, Alexandrescu spune ca, atunci cand s-a pronuntat pentru retragerea titlurilor de doctor obtinute prin plagiat, si-a atras adversitatea colegilor din Executiv vizati si ca au fost incercari de intimidare directa in cazuri precum Rosia Montana, Cathedral Plaza sau darmarea casei Nanu-Muscel de langa ASE.

Ulterior, intr-o postare pe Facebook, Vlad Alexandrescu a tinut sa precizeze ca scrisoarea adresata GDS a ajuns in presa fara voia sa si ca nu era destinata publicitatii. "Am reusit sa gestionez adecvat situatiile prezentate acolo si de aceea in legatura cu subiectele expuse nu am nimic de adaugat (...) Nu am dorit sa conditionez in acest mod in vreun fel ramanerea mea in Guvern", a scris el.

Mesajul postat apoi pe Facebook de premierul Dacian Ciolos:

"Legat de ultimele discutii in jurul demisiei Ministrului Culturii: E pacat ca domnul Alexandrescu a ales sa termine in acest fel. E alegerea dumnealui. Iar daca domnul Alexandrescu are ceva de spus, sa o faca. Ma intreb de ce nu a facut-o pana acum si de ce nu mi-a comunicat mie sau in guvern situatiile cu care sustine ca s-a confruntat. Viata merge inainte. Reformele vor continua si in cultura si in alte domenii.

Doresc tuturor sa gaseasca intelepciunea de a respecta Sarbatorile de Pasti.

Marti voi trimite domnului presedinte revocarea din functie a d-lui Alexandrescu si nominalizarea noului ministru. Caruia ii voi cere sa continue reformele. In mod transparent si onest. Dar nimeni nu are proprietatea asoluta a reformelor. Nici macar eu. Fiecare insa, cred ca trebuie sa facem ceea ce ne dicteaza constiinta.

Lumina Sarbatorilor de Pasti sa ne lumineze fiinta. Si sa asteptam de la ceilalti sa fie mai buni, prin efortul nostru al fiecaruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi insine!"