Patriarhul Daniel a spus in mesajul adresat romanilor cu ocazia sarbatorilor pascale ca "Sarbatoarea Pastelui este cea mai mare sarbatoare a Bisericii Ortodoxe" si ca reprezinta "biruinta lui Hristos asupra mortii".

Patriarhul DanielFoto: Rompres

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), PF Daniel, le aminteste romanilor in mesajul sau, transmis cu ocazia sarbatorilor pascale, ca aceasta sarbatoare este cea mai mare a Bisericii Ortodoxe, noteaza Mediafax.

"Sarbatoarea Invierii Domnului sau Sfintele Pasti este cea mai mare sarbatoare a Bisericii Ortodoxe. Ea este centrul de lumina a intregii vieti liturgice. Lumina Invierii lui Hristos si a invierii tuturor oamenilor la sfarsitul lumii. Da sens, vietii omului pe pamant, istoriei umanitatii si intregului univers. Deoarece toate se indreapta spre cerul nou si pamantul nou, si moarte nu va mai fi si viata vesnica".

In mesajul adresat de Pasti, Preafericitul Patriarh Daniel le spune romanilor ca in aceasta sarbatoare este "celebrata biruninta lui Hristos asupra mortii pentru a darui lumii viata vesnica. Sfintele Pasti ne cheama sa aducem prin cuvant si fapte lumina si bucurie in sufletele copiilor orfani, ale batranilor singuri, ale bolnavilor neajutorati, ale familiilor indoliate si intristate".

"De asemenea sa nu uitam din rugaciunea si iubirea noastra nici pe fratii nostrii romani care traiesc cu dorul de casa. Ii asteptam pe toti cu bucurie, sa se intoarca definitiv, in tara, deoarece multe localitati din Romania, fara ei sunt triste si neajutorate", a mai transmis Patriarhul Daniel.

"Cu prilejul Sfintelor Sarbatori ale Invierii Domnului va dorim tuturor sa aveti in suflet si in familii, pace si bucurie, lumina si mult ajutor, adresandu-va tuturor salutul pascal "Hristos a Inviat".