Doar o treime din cei peste 26.000 de candidati inscrisi la concursul organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru posturile de politisti au reusit sa treaca de primele etape, respectiv verificarea dosarelor de candidatura, probele medicale si testarea psihologica, transmite Agerpres.

PolitistFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat al MAI, cei 26.155 de candidati inscrisi pentru cele 1.873 de posturi au avut de trecut probele medicale, testarea psihologica, precum si verificarea indeplinirii conditiilor de participare la concurs. Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt de agenti de ordine publica pentru sectiile de politie din mediul rural si din municipiul Bucuresti.

In urma desfasurarii primelor probe ale concursurilor pentru incadrarea din sursa externa, 9.114 candidati merg mai departe pentru probele sportive si testul scris.

Cat priveste concursurile pentru reincadrarea in structurile MAI a fostilor angajati iesiti din sistem din motive neimputabile lor au fost scoase la concurs 1.107 posturi in Politia Romana, Jandarmerie, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Imigrari si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera. Dintre cei 1.885 de candidati inscrisi, 877 au trecut primele probe constand in verificarea dosarelor de candidati, probele medicale si testarea psihologica.

Urmeaza probele sportive in cadrul carora vor fi testate aptitudinile fizice ale candidatilor.

Pentru sustinerea testului scris, comisiile de concurs vor fi constituite la nivelul inspectoratelor generale urmand a fi elaborate tematici si bibliografii unice pentru functii similare, iar subiectele vor fi transmise simultan prin retele criptate. De asemenea, va fi asigurata monitorizarea si supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrarilor realizandu-se pe loc, in fata candidatilor.