Romanii vor fi afectati in cazul unui Brexit, nefiind exclus sa aiba din nou nevoie de vize pentru a reveni in UK, atrage atentia Keith Vaz, parlamentar laburist, adaugand, intr-un interviu pentru Mediafax, ca cei care muncesc in Regatul Unit ar trebui sa aiba dreptul de a vota la referendum.

Keith Vaz, care se opune iesirii din Uniunea Europeana, mai spune ca romanii care au venit la munca in Marea Britanie ar trebui sa aiba dreptul de a vota la referendumul din 23 iunie, cand britanicii sunt chemati sa decida asupra viitorului european al Regatului Unit.

Referitor la recenta vizita a presedintelui american, Barack Obama, la Londra si la mesajul transmis de acesta, parlamentarul spune ca Obama ar fi trebui sa se abtina sa le dea sfaturi birtanicilor in legatura cu votul de la referendum.

In conditiile in care Obama a averizat ca o eventuala iesire a Marii Britanii din UE ar ridica probleme si in relatiile cu SUA, Keith Vaz spune ca Marea Britanie este a cincea mare economie a lumii si are un parteneriat puternic cu americanii la nivelul NATO, astfel incat avertismentul nu se sustine.