Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anuntat vineri ca a convenit cu prmeierul Dacian Ciolos sa nu isi depuna demisia inaintea sarbatorilor de Pasti, invocand ingrijorarea ca "reactiile furibunde ale celor care vor oprirea reformei ar putea sa prevaleze".

Vlad AlexandrescuFoto: Facebook - Vlad Alexandrescu

"Am convenit cu Primul-Ministru ca nu imi voi depune demisia inaintea sarbatorilor de Pasti. Sunt ingrijorat ca reactiile furibunde ale celor care vor oprirea reformei ar putea sa prevaleze", a scris Vlad Alexandrescu, pe contul lui de Facebook.

Acesta a multumit oamenilor care l-au sustinut prin protestele de strada de miercuri si de joi.

"Din toate acestea am inteles ca reforma pe care am inceput-o in domeniul culturii are o larga audienta si raspunde unei asteptari generale de innoire in sectorul cultural. In momentul de fata continuarea acestei reforme este periclitata", a mai spus el.

Vlad Alexandrescu a anuntat in cursul acestei saptamani ca va demisiona, in urma scandalului izbucnit la Opera Romana.

La Opera s-a declansat in urma cu circa trei saptamani un scandal ce a dus la schimbarea a trei directori, in sanul institutiei de cultura existand o falie intre regizorul Johan Kobborg si balerina Alina Cojocaru, pe de o parte, si alti angajati ce acuza "strainii" si discriminarea fata de acestia.

Este a treia demisie a unui membru al acestui executiv in ultimele doua saptamani dupa cea a ministrului fondurilor europene Aura Raducu - inlocuita cu Cristian Ghinea - si cea a ministrului muncii Ana Costea - inlocuita cu Dragos Pislaru.