Corpul de control al primului ministru a initiat o actiune de control la Opera Nationala din Bucuresti (ONB), care are mai multe obiective, printre care se numara si verificarea modului in care s-a facut angajarea persoanelor care au ocupat sau ocupa functii de conducere, anunta Guvernul joi, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Opera Nationala BucurestiFoto: Ministerul Culturii

Alte obiective ale controlului sunt verificarea modului de stabilire si acordare a remuneratiilor lunare/anuale si a altor avantaje personalului angajat in cadrul ONB, precum si personalului colaborator, dar si verificarea respectarii prevederilor contractelor de management.

Corpul de control va mai verifica si dispozitiile legale privind constituirea si realizarea veniturilor, precum si angajarea si efectuarea cheltuielilor, dar si verificarea atribuirii si derularii unor contracte de achizitie a unor produse, servicii si/sau lucrari.

Actiunea va viza si alte aspecte considerate relevante de catre echipa de control.

Vicepremierul Vasile Dincu a anuntat, marti, dupa o intalnire cu angajatii Operei Nationale, ca ii va cere premierului Dacian Ciolos sa trimita Corpul de control la ONB.