Hexi Pharma anunta ca va colabora cu autoritatile care sunt abilitate sa verifice eficienta dezinfectantilor pe care ii produce, precizand ca a demarat o ancheta si a inchis productia si distributia, informeaza Agerpres.

"Solicitam DSP sa mearga sa ia probe de eficacitate din toate spitalele si chiar suntem dispusi sa suportam noi aceste costuri. Hexi Pharma a demarat o ancheta interna pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru aparitia acestei situatii. Mai mult, pana la elucidarea si rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autoritati si mass-media, s-a oprit productia in fabrica, precum si orice distributie", se arata intr-un comunicat transmis de companie.

Aceasta se declara sigura de eficacitate si afirma ca suporta contravaloarea analizelor. "Cea mai buna solutie este oprirea productiei si verificarea tuturor substantelor pe care noi le producem pentru dezinfectarea spitalelor. Vom face o analiza foarte amanuntita a tuturor concentratiilor si eficientei produselor fabricate de noi. Vom colabora cu autoritatile care sunt abilitate sa verifice eficienta dezinfectantilor produsi de catre noi si vom oferi acces la toate informatiile de care acestea au nevoie", sustine Dan Condrea, detinator Hexi.

Hexi Pharma mai mentioneaza ca nu a avut niciun moment intentia de a actiona impotriva pacientilor din spitale, toate produsele fiind conforme cu reglementarile europene.

"Hexi Pharma nu a avut niciodata, in 20 de ani, plangeri din partea vreunui spital, a lucrat intotdeauna cu buna credinta fata de utilizatorul final si activeaza intr-o piata libera, in care calitatea si pretul sunt singurele criterii dupa care produsele sale sunt comercializate", se mai arata in comunicat.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, impreuna cu Inspectia Sanitara de Stat si Serviciile de Control in Sanatate Publica din cadrul Directiilor de Sanatate Publica, dupa aparitia in media a problemelor legate de dezinfectantii din spitale.

Potrivit MS, controalele mixte dispuse de ministrul Sanatatii se vor derula in stransa legatura cu ancheta penala aflata pe rolul Parchetului General.