Cristian Burci, patronul Adevarul Holding si Prima TV, a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri noapte, de procurorii DIICOT Olt, in dosarul in care este acuzat de devalizarea ROMVAG Caracal, transmite Mediafax.

Cristian BurciFoto: Agerpres

In acelasi dosar, alaturi de Burci au fost retinuti, tot pentru 24 de ore, Ion Dinoiu, fostul director ROMVAG Caracal si candidat UNPR la primaria municipiului, Clara Clementina Gheocov, fost director al ROMVAG si actual administrator special al "Adevarul"si Vilson Stancu.

Cei patru urmeaza sa fie prezentati judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Alte sase persoane au fost aduse de procurorii DIICOT Olt la audieri, la Slatina, in cursul zilei de miercuri: Denisa Turcu, fost administrator special al "Adevarul", Ioana Daiana Straulea, concubina lui Burci, Mihai Danciu, actual director ROMVAG, Viorel Barbu, Ion-Eugen Stefan, Vilson Stancu si Silviu Mitroi.

Potrivit procurorilor DIICOT Olt, cel care a cumparat ROMVAG de la statul roman, controversatul om de afaceri Cristian Burci, incepand cu anul 2006, a initiat un grup infractional organizat, sprijinit de fostul director al fabricii, Ion Dinoiu, actual candidat UNPR la Primaria Caracal, dar si de alte opt persoane.

Anchetatorii arata ca membrii grupului condus de Burci au prejudiciat ROMVAG Caracal si bugetul statului prin abuz in serviciu si delapidare, in valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei, prin introducerea in circuitele comerciale de persoane si societati comerciale la care detineau actiuni sau erau detinute in totalitate de persoane apropiate, au reusit sa recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile si evidentierea in actele contabile a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive, au creat un prejudiciu statului roman in suma de 25.646.825 lei.