Premierul Dacian Ciolos, aflat miercuri seara in mijlocul protestatarilor care il sustin pe ministrul demisionar al Culturii Vlad Alexandrescu, a declarat ca modul in care au fost conduse negocierile la Opera Nationala din Bucuresti i-au creat acestuia "o slabiciune", relateaza Agerpres.

Dacian Ciolos discuta cu participantii la mitingul de sustinere a ministrului demisionar Vlad AlexandrescuFoto: Agerpres

"Eu am avut o discutie cu el de dimineata si el e constient de asta. Modul cum au fost conduse negocierile la Opera, faptul ca deja de doua saptamani se tot numesc si demit directori si, in continuare, ramane acolo tensiune ii creeaza o slabiciune lui ca ministru", a spus Ciolos.

El a mentionat ca i-a propus lui Alexandrescu sa gaseasca "o forma" prin care sa continue "colaborarea, cel putin pe Cumintenia Pamantului pe care si-a inceput el proiectul".

Ciolos a promis ca reformele incepute vor fi continuate de noul ministru al Culturii.

"Eu va garantez ca oricine va fi numit ministru al Culturii dupa aceea, proiectele pe care el le-a inceput le vor continua (...) Propunerile de reforma vor continua", a spus premierul.

Premierul a mentionat ca l-a sprijinit pe Alexandrescu de doua saptamani si il sustine in continuare.

"Dar ca ministru trebuie nu doar sa ai viziune, si eu imi dau seama ca si prim-ministru, ci si capacitatea si instrumentele de a aplica masurile respective. Si dupa o negociere esuata iti slabesti capacitatea de negociere, e greu, dupa aceea, sa continui dupa sa poti sa continui dupa pozitia asta", a spus Ciolos.

Raspunzand intrebarilor lui Tudor Chirila care a spus ca premierul ar "pune in balanta o viziune cu un caz particular" si ca "nici Tiberiu Soare, Conta, daca vorbim de cazul particular de la Opera, nici George Calin, nici Dinca, urmarit de DNA, nu au dat explicatii pentru incapacitatea lor", Dacian Ciolos a spus: "Ba o sa dea. O sa dea. O sa dea".

Totodata, Ciolos a promis ca ministrul Dancu "o sa anunte ce o sa faca (n.r. la Opera), pentru ca are discutii inca".

Alaturi de premier a fost prezent purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Aproximativ 300 de persoane au participat, miercuri, incepand cu ora 17.00, la un protest de sustinere a ministrului demisionar al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Participantii la protest au scandat: "Vlad, nu uita! Noi suntem de partea ta!", "Vlad, Cultura! Toba impostura!", "Vrem Cultura! Nu cianura!", "Jos Caramitru!" si au purtat pancarte pe care scria: "# Vlad ramane!"; "I love Vlad"; "Respect - Vlad. Rusine Plagiatorilor! Ciolos ai gresit!".

In jurul orei 20.30 manifestantii s-au dispersat.