Liviu Avram a anuntat miercuri pe contul sau de Facebook ca, in procesul in contencios administrativ pe care l-a intentat Guvernului, Curtea de Apel a admis cererea de sesizare a Curtii Constitutionale, aceasta fiind a doua sesizare a CCR dupa proceduri initiate de jurnalistul de la "Adevarul".

Curtea Constitutionala a RomanieiFoto: Agerpres

"Este o veste mai buna decat va puteti inchipui. Celalalt dosar, ajuns deja la CCR, avea o vulnerabilitate pe care nici eu, nici nimeni altcineva nu putea s-o inlature. Sentinta de azi securizeaza intreaga actiune si inlatura vulnerabilitatea de care va ziceam.

Consecinta imediata pe care o vad eu: Curtea Constitutionala va judeca in egala masura ambele articole pe care le-am atacat: cel cu numarul de semnaturi necesare pentru a candida si alegerea primarilor intr-un singur tur.

Singur faptul ca vom avea un raspuns clar, ferm si argumentat din partea CCR pe ambele articole, indiferent cum va suna acest raspuns, inseamna ca am castigat batalia.

Daca CCR declara neconstitutional articolul cu alegera primarilor intr-un singur tur, inseamna ca am castigat intreg razboiul.

Ne vedem, pe 4 mai, la Curtea Constitutionala. Asta e tot, scrie Liviu Avram pe reteaua de socializare.

Intr-o postare anterioara pe Facebook, jurnalistul cotidianului Adevarul explicase ca in proces solicitase Guvernului "sa anuleze HG privind calendarul electoral si sa corecteze legea electorala prin ordonanta de urgenta, dupa care sa emita o noua HG privind calendarul electoral, care sa respecte prevederile din lege pe care le va fi corectat."

"Este un proces similar cu cel al liberalilor, singura diferenta este ca ei au cerut anularea HG privind stabilirea datei alegerilor. Diferenta dintre cele doua hotarari este ca in cea atacata de liberali nu sunt mentionate cele doua articole din lege pe care le vrem duse la CCR, pe cand in HG atacat de mine sunt mentionate, deci am temei de atac asupra acestui HG, pt. ca pune in aplicare articole neconstitutionale", a detaliat Liviu Avram.