Ministerul Educatiei a decis sa prelungeasca pana pe data de 3 mai, inclusiv, perioada de depunere a aplicatiilor pentru calitatea de membri ai Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), institutie abilitata sa rezolve plangerile ce vizeaza plagiate in lucrarile de doctorat.

Acordarea unui titlu academicFoto: Agerpres

Termenul initial a fost 22 aprilie 2016, insa, potrivit unui comunicat de presa transmis de MENCS, decizia vine din dorinta de a avea o baza de selectie cat mai robusta si vasta, care sa permita un proces riguros de alegere a noilor membri.

Ministerul informeaza ca pana la aceasta data au fost inscrise pe platforma Brainmap.ro 1.117 aplicatii pentru pozitia de membru in cele 35 de comisii de specialitate din cadrul CNATDCU.

"Ministerul Educatiei face apel catre cadrele didactice din invatamantul superior pentru a se implica in acest demers transparent de selectie. Consideram ca un numar cat mai mare de aplicatii va genera selectia unui consiliu performant si ca, prin acest proces, profilul viitorilor membri CNATDCU va fi unul asociat meritocratiei, integritatii profesionale si echilibrului in analiza", se arata in comunicatul de presa al MENCS.